11 Creatieve Dingen Om Te Doen Op Een Zondag

11 Creatieve Dingen Om Te Doen Op Een Zondag

Wat te doen op een saaie zondag middag..? Deze vraag heeft iedereen zich vast wel een keer gesteld. Er zijn een tal aan mogelijkheden om te doen, maar wat? De ene keer ga je liever de deur uit om wat actiefs te doen en de andere keer is die bank met Netflix juist weer heel aantrekkelijk.

Voor alle Crea Bea’s onder ons hebben wij een lijstje gemaakt met de 11 leukste, creatieve dingen om te doen op de zondag. Met deze lijst ga jij je de komende zondagen zeker niet meer vervelen.

Heb je even geen zin om wat samen met je partner te doen, of woon je alleen en heb je zin om even wat creatiefs te doen op die luie zondag? Dan hebben we hier een aantal leuke dingen voor jou om te doen, waardoor jij je de hele zondag kan vermaken.

1. Haal je oude sponzen uit de la

Verven met gewone kwasten een beetje zat? Zoek dan wat oude sponzen op, en knip ze in stukken van verschillende formaten. Gebruik een canvas of gewoon een stuk papier, wat verf in verschillende kleuren en dip de spons in de verschillende kleuren verf. Sponzen geven een ander soort afdruk dan een gewone kwast. Hierdoor ontstaan bijzondere patronen en kan je gemakkelijk verschillende kleuren in elkaar over laten lopen. Dit kan je doen door met de spons de verf op het doek te stippen in plaats van te vegen.

Probeer het eens uit, laat je creatieve kant naar boven komen, ook al houd je niet van schilderen. Naast sponzen kan je ook schoonmaakborstels of spijkers gebruiken om andere patronen te creëren dan normaal.

2. Recycle oud garen

Iedereen heeft wel een laatje waar nog een bol oude garen in ligt. Zoek al je garen in huis bij elkaar en sorteer dit op kleur. Nieuw garen is natuurlijk net zo leuk om te gebruiken, maar het is zonde om oud garen dat nog prima te gebruiken is, weg te gooien.  

Wat ik zelf altijd heel leuk vind om te doen met oud garen, is het maken van stempels. Het enige wat je nodig hebt zijn restje oud garen, een blokje hout, een stuk papier en wat verf (van elk formaat is mogelijk). Wikkel de garen onregelmatig om het stukje hout, knoop het goed vast, dip het in een beetje verf en stempel dit op het stukje papier. Zo heb je je eigen creatieve en goedkope stempel gemaakt en je oude restjes garen recyclet. Ook een leuk idee is om met deze stempels mooie kaarten te maken.

3. Portret van je partner

Verveel jij je op de zondag middag samen met je partner? Uit dan je creatieve talenten aan je partner door elkaar te gaan natekenen, of schilderen. Vaak pakt dit niet heel succesvol uit (spreek uit ervaring), maar dit levert juist alleen maar leuke momenten op. Bewaar deze portetten of lijst ze in. Als je deze later terug ziet heb je er vaak nog meer lol aan dan bij het maken van de portretten. Maak er iets creatiefs van (zoals een extra grote neus of dikke lippen) 😉 en neem er vooral de tijd voor.

4. Armbanden knopen

Vroeger was macramé armbandjes knopen helemaal in, maar dat betekend niet dat je dat nu niet meer kunt doen. Zelf vind ik het super leuk en rustgevend om lekker mijn macramé garen in alle kleuren en diktes bij elkaar te rapen, een muziekje op te zetten en de hele dag armbandjes te knopen. Er zijn heel veel verschillende soorten armbandjes die je kunt knopen.

Eén van deze soorten (mijn persoonlijke favoriet) staat uitgelegd in de blog “Hoe Maak Je Een Paracord Armband”. Op YouTube of Pinterest vind je een wereld aan tutorials voor het maken van armbandjes. Hieronder nog een video met hoe je een schuifbare sluiting maakt.

5. Macramé oorbellen

Op onze webshop hebben we een nieuwe collectie met hangers voor oorbellen. Deze kan je zo maken zoals je het zelf mooi vind. Op een regenachtige zondagmiddag is dit een leuke bezigheid om te doen. Je kan ze zo creatief en eigen maken als je zelf wilt. Gebruik hiervoor wel een dun macramé koord. Het 1,5mm koord van Bobbiny vind ik zelf het fijnst om te gebruiken, deze zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren.

Om de oorbellen nog unieker te maken kun je ook kralen of bedels toevoegen aan je oorbel. Dit kunnen oude kralen zijn, maar ook op DailyMacramé.nl vind je een mooi assortiment aan kralen en bedels. Check ook @dailymacrame op Instagram voor inspiratie.

6. Creatieve fotomuur

Duik die kast in en ga op zoek naar al die leuke en nostalgische foto’s van vroeger. Zoek foto’s bij elkaar van verschillende periodes in je leven, periodes waarin je onder andere je kledingstijl nog moest ontdekken of toen je nog die leuke beugel droeg. Zoek deze foto’s bij elkaar en leg ze op chronologische volgorde. Zoek een mooie plek in je huis op slaapkamer, die wel een opfrisbeurt kan gebruiken en maak met de uitgezochte foto’s een mooie fotomuur. Om de fotolijstjes wat origineler te maken kan je ze omwikkelen met een 1,5mm koord macramégaren en klaar is je creatieve fotomuur.

Fotomuur

7. DIY pakketten

DIY pakketten zijn een super leuke en creatieve activiteit om te gaan doen op een saaie zondagmiddag. Ook leuk om samen met vriendinnen te doen en er een crea bea middag van te maken. Op DailyMacrame.nl vind je een schat aan DIY pakketten. Mijn favoriet is het Amigurumi haakpaket, verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Deze zijn ook leuk voor beginnende hakers, dus een creatieve uitdaging voor de zondagmiddag. De Amigurumi pakketten zijn er in verschillende soorten, ook heel leuk om cadeau te geven voor een baby of peuter. Een super creatieve activiteit voor de zondag waardoor je je zeker niet meer hoeft te vervelen.

Bekijk ook eens Amigurumi tutorials op YouTube, er zijn namelijk ontelbaar veel mogelijkheden. Natuurlijk zijn er ook een tal aan andere DIY pakketten om te gaan doen mocht je dit te veel uitdaging vinden. De DIY plantenhanger pakketten zijn ook echt fantastisch en met een iets lagere moeilijkheidsgraad 😉.

DIY haakpakket

8. Oude spullen een nieuw leven geven

Een andere leuke activiteit voor de zondag is opruimen… Dat is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar dit kan leuker zijn dan je denkt. Je vind veel oude spullen die je nooit meer gebruikt maar eigenlijk nog wel goed zijn, of misschien alleen een kleine opfrisbeurt nodig hebben.

Zoek deze spullen bij elkaar en zoek uit wat je echt niet meer gaat gebruiken of waar je misschien nog wat leuks van kunt maken. Verzamel de spullen die je echt niet meer gebruikt, stop ze in een doos en doe ze naar de kringloop, of verkoop ze om een markt. Dan ben jij ervan af, heb je weer ruimte in je huis en maak je iemand anders er weer blij mee. En je maakt van een saaie opruim zondag een leuke en nuttige middag.

9. Tijdschriften recyclen

Heb jij ook zo’n grote stapel oude tijdschriften naast je bed staan? Deze hoef je natuurlijk niet allemaal weg te gooien. Voordat je ze ritueel verbrand kun je er nog een heleboel leuke dingen mee doen op een saaie zondagmiddag. Maak bijvoorbeeld een mood board of een leuke collage met inspirerende foto’s uit al die verschillende magazines. Ga je binnenkort misschien verhuizen en ben je op zoek naar inspiratie voor je inrichting? Maak dan een mooi mood board met leuke meubels, planten en decoratie voor in je nieuwe huis, met knipsel uit die oude tijdschriften. Een creatieve en nuttige activiteit voor een saaie zondag.

Tijdschriften

10. Je inrichting pimpen

Je huis heeft waarschijnlijk al heel lang dezelfde inrichting, maar daar kan je heel snel en goedkoop verandering in brengen. Er zijn een aantal leuke manieren om je decoratie in huis een nieuw leven te geven. Schilder bijvoorbeeld oude vazen in een andere kleur. Heb je alles in een wat donkere kleur, schilder dan nu alles wit of beige, dit kan al een heel andere sfeer geven aan je woning. Ga naar buiten om wat mooie takken of bloemen te zoeken en maak hier een leuk boeketje van. Verplaats decoratie, zet die ene plant op een ander tafeltje en zet er wat leuke kaarsen omheen.

Touw kan ook een leuke toevoeging zijn als decoratie voor bijvoorbeeld een kale vaas of pot. Bind er een mooi touw omheen en het krijgt ineens een heel andere look. Met deze tips ben je vast zo de hele zondagmiddag zoet.

Plantenhangers

11. Begin een nieuwe hobby

Ben jij al een hele poos bezig met macramé of haken? Begin dan eens een keer een andere hobby, leer iets nieuws of daag je zelf uit door een creatie te maken met een hogere moeilijkheidsgraad. Op YouTube zijn duizenden tutorials te vinden over hoe je bijvoorbeeld leert breien of weven of hoe je verschillende macramé patronen maakt.

Begin een online cursus over iets wat je graag wilt leren en schaf hiervoor de dingen aan die je nodig hebt. Iets nieuws leren/beginnen motiveert je en brengt je creativiteit naar boven. Super leuk om mee te beginnen op een saaie en luie zondagmiddag.

 

Inspiratie nodig? Bekijk ons Instagram account of onze Facebook. Deel vooral je mooie en creatieve creaties met ons en wie weet delen we deze dan in onze Instagram Story.

 

Fijne Zondag!

Groetjes Charlotte x

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Uitgelichte producten

Bespaar 28%
Bobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily MacraméBobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily Macramé
Bobbiny Bobbiny Macramé Koord | 3 mm
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
+24
+23
+22
+21
+20
+19
+18
+17
+16
+15
+14
+13
+12
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
AanbiedingsprijsVan €9,99 Normale prijs€13,90
Beoordelingen
Op voorraad