Hoe Maak Je Een Macramé Paracord Armband? - Daily Macramé

Hoe Maak Je Een Macramé Paracord Armband?

Macramé armbandjes… wie vind ze niet fantastisch..?? Nou ik zeker weten wel. Macramé armbandjes zijn heel lang een trend geweest en die trend proberen we nu weer nieuw leven in te blazen. Eén van mijn favoriete macramé armbandjes is toch wel het paracord. Dit is zo’n armbandje die je vroeger met je vriendinnen samen maakte, om jullie vriendschap te verzegelen… Goede oude tijd.

Dit hoeft natuurlijk niet de enige reden te zijn om een macramé armbandje te maken. Persoonlijk vind ik dit een heel stijlvol armbandje, als je maar de juiste kleuren garen en accessoires gebruikt.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

Voor deze armband ben je vrij weinig nodig en is dus ook op elk moment makkelijk te maken. Daarnaast zijn er maar weinig materialen voor nodig en heb je het meeste waarschijnlijk al in je kast klaarliggen. Mocht dit niet het geval zijn, bekijk dan even DailyMacrame.nl voor een groot assortiment aan macramé benodigdheden.

  • Macramédraad - voor deze armband heb ik een 1,5mm garen in de kleur beige gebruikt.
  • Plakband
  • Tafel
  • Schaar
  • Kralen (optioneel)

Hoe maak je een macramé paracord armband – stap voor stap

Je begint met de garen (van welke dikte jij dit mooi vind), hoe dikker de garen die je aanschaft, hoe dikker de armband. Zelf heb ik voor dit paracord armband een 1,5mm garen van Bobbiny in de kleur beige gebruikt.

Je kan zelf bepalen met hoeveel draden je werkt, maar zelf vind ik het fijner om te beginnen met 4 even lange draden, hoe meer draden je gebruikt hoe dikker je armband wordt.

Je kan het beste een goede lengte pakken, zodat je zeker weet dat de armband past. Ik heb vier draden van ongeveer 60 cm gebruikt, dit geeft wat speling met het maken van de sluiting.paracord armband

STAP 1.

Het beste is om te beginnen met een gewone knoop. Deze maak je vervolgens vast aan de tafel (hard oppervlak) met tape of een stukje plakband.

STAP 2.

Je begint met de buitenste draad rechts en legt deze als een omgekeerde 4 boven de middelste twee draden en onder de linkse draad.Paracord armbandParacord armband

STAP 3.

Vervolgens pak je het linker draad en die haal je onder de rechtse en twee middelste draden door en haal je hem door de lus van de middelste en rechtse draad. Nu kan je aan beide uiteinden trekken en trek je hem strak. Nu heb je een halve square knot.

Je kan de lus zo strak trekken als je wilt. Hoe strakker de lus hoe strakker de armband eruit ziet. Ik zelf vind het mooi met deze dikte om de lus niet al te strak aan te trekken.

 

Om een hele square knot te maken, herhaal je de stappen hierboven, alleen begin je nu vanaf de andere kant…

Je begint met de buitenste draad links en legt deze als een 4 boven de middelste twee draden en onder de rechtse draad.

Vervolgens pak je het rechter draad en die haal je onder de linkse en twee middelste draden door en haal je hem door de lus van de middelste en linkse draad. Nu kan je aan beide uiteinden trekken en trek je hem strak.

Hierna doe je weer hetzelfde maar begin je weer met rechts. Zo ga je door tot je een mooie lengte hebt bereikt.Paracord armband

Af en toe kan je de armband even om je pols houden om te kijken of hij al lang genoeg is. Houd wel een paar centimeter ruimte over zodat je nog een mooie sluiting kan maken.

Ik vind het zelf altijd handig om een schuifbare sluiting te maken voor mijn eigengemaakte armbanden. Deze zijn makkelijk te verstellen, zodat je hem af en toe ook nog even af kunt doen, of losser of strakker kunt maken. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je zo’n sluiting zelf kunt maken.

Veel succes en deel vooral je creaties en eindresultaten met ons via Instagram of Facebook.

Good luck Crea Bea's 😉

 

x Charlotte

GarenMacraméMacramé armband

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Uitgelichte producten

Bespaar 28%
Bobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily MacraméBobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily Macramé
Bobbiny Bobbiny Macramé Koord | 3 mm
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
+24
+23
+22
+21
+20
+19
+18
+17
+16
+15
+14
+13
+12
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
AanbiedingsprijsVan €9,99 Normale prijs€13,90
Beoordelingen
Op voorraad