Macrame: Hoe Het Allemaal Begon - Daily Macramé
Er is iets rustgevend aan het langzaam knopen van eenvoudige knopen om een ​​prachtig kunstwerk te maken. Het is geen verrassing dat macrame tegenwoordig zo populair is met onze moderne trends in self-care en hobby's, van ASMR tot kleurboeken voor volwassenen.

Maar aan wie hebben we deze verbluffende kunstvorm te danken? Het blijkt dat we onze dank verschuldigd zijn aan vele groepen, van Arabische ambachtslieden tot Europese zeilers.

De vroegste voorbeelden van Macrame

De vroegst bekende vondst van decoratieve knopen gaat terug tot de derde eeuw. Chinese ambachtslieden gebruikten de techniek in wandkleden en ceremoniële voorwerpen. Interessant is dat dit echter niet is waar het macrame van vandaag zou beginnen.

In de 13e eeuw was bekend dat Arabische wevers decoratieve knopen gebruikten om de uiteinden van sierlijke tapijten en textiel af te werken. Toen reizen tussen Europa en het Midden-Oosten steeds vaker voorkwam, pakten de Europeanen de hobby op. Dit werd het begin van de verspreiding van macrame over de hele wereld.

Een maritiem kunstvorm

Het toeval wilde dat de Europese zeilers degenen waren die het meest geïnteresseerd waren in macrame. Ze waren bekend met het knopen van knopen om te zeilen, dus het was een gemakkelijke overgang om het voor kunst te gebruiken.

Terwijl deze zeelieden naar andere delen van de wereld reisden, verkochten ze hun geknoopte goederen om extra inkomen te verdienen. Door dit te doen, maakten ze ook van macrame een wereldwijde sensatie.

Een verloren kunstvorm herontdekt… twee keer

Toen zeilen halverwege de 19e eeuw minder gangbaar werd, deed macrame dat ook en raakte het uit de mode. Toen kwamen de jaren 70. Macrame paste perfect bij de bohemien-esthetische stijl van de jaren 70, dus het werd een bloeiende trend.

Hoewel macrame enkele decennialang vervaagde na het verlies van de hippiecultuur uit de jaren 70, staat het vandaag weer in de schijnwerpers. De afgelopen jaren zijn millennials verder gegaan waar hun ouders en grootouders waren gebleven. Via sociale mediaplatforms is macrame opnieuw een populair tijdverdrijf geworden dat wordt gebruikt om een ​​prachtig decor te creëren.

Zelf op de trend springen

Door de jaren heen is macrame een aantrekkelijke hobby geweest voor mensen van bijna elke demografie, van bekwame ambachtslieden tot ruige zeilers tot jonge influencers. Benieuwd waar het allemaal om draait? Lees meer over macrame op onze site of winkel online voor macrame-benodigdheden.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Uitgelichte producten

Bespaar 28%
Bobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily MacraméBobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily Macramé
Bobbiny Bobbiny Macramé Koord | 3 mm
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
+24
+23
+22
+21
+20
+19
+18
+17
+16
+15
+14
+13
+12
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
AanbiedingsprijsVan €9,99 Normale prijs€13,90
Beoordelingen
Op voorraad