5 Tips Voor De Beste Macramé Garen - Daily Macramé

5 Tips Voor De Beste Macramé Garen

Macramé handwerken maken zich niet vanzelf. Hiervoor heb je het één en ander nodig en moet je een aantal dingen weten, maar wat moet je eigenlijk allemaal weten...

No worries, in deze blog geven we jou 5 tips voor de beste macramé garen. Ook leer je welke macramé garen geschikt zijn voor bepaalde ontwerpen, zoals bijvoorbeeld een plantenhanger of een wandkleed.

Met deze handige tips kun jij meteen van start en beginnen met je eerste echte macramé creatie.

 

Welke garen heb je nodig voor Macramé?

Om de kunst van macramé uit te oefenen, heb je garen nodig… logisch. Maar nu komt de vraag welk garen je dan nodig bent, welke soort garen zijn er allemaal, hoeveel moet je aanschaffen, wat heb je nog meer nodig…

Voor macramé heb je verschillende soorten garen van verschillende dikten en kleuren, die je kunt gebruiken. Hieronder laten we je vijf verschillende soorten garen zien die perfect zijn voor allerlei soorten macramé ontwerpen. Deze garen kun je ook vinden op onze website, hier vind je ook de verschillende soorten dikten en een groot assortiment aan kleuren.

Hoeveel garen je nodig bent hangt puur af van wat je van plan bent te gaan maken. Ga je oorbellen maken, dan ben je maar een kleine rol nodig met niet al te dik garen. Voor een grote macramé wandhanger zal je dikker en meer garen nodig zijn. Bedenk dus van te voren wat je wilt gaan maken, of koop van alles wat 😉.

Hieronder een overzicht met 5 macramé garen waarmee jij alle creaties kunt maken die je maar in gedachten had. 

Bobbiny Baby Macramé Koord | 1.5 mm

Bobbiny Baby Macramé Koord is te verkrijgen in maar liefst 33 verschillende kleuren. Dit is zeker een goede tip voor degene die opzoek is naar een mooi en fijn koord, voor de kleinere projecten. Denk aan sieraden, kleine veren of sleutelhangers.

 

Dit 1.5 mm koord is zeer geschikt voor het maken van mooie sieraden, zoals oorbellen of armbanden. 

Durable Macramé Garen | 2.5 mmMacrame Garen

Durable Macramé garen is te verkrijgen in maar liefst 24 kleuren en is een zeer geschikte garen voor jouw eerste macramé creaties.

 

Dit garen is geschikt voor kleine macramé projecten zoals:

Bobbiny Macramé Koord | 5 mm

Bobbiny Macramé Koord 5 mm is geschikt voor de grotere projecten. Het is een stevig en dik koord, gemaakt van 100% gerecycled katoen.

 

Dit garen is onder ander geschikt voor:

  • Grote wandhangers
  • Kussens
  • Veren (zeer geschikt voor franjes en kwastjes)

Bobbiny Metallic Macramé Koord | 3 mm 

Bobbiny Metallic Macramé Koord is een hele mooie en glamorous aanvulling op je macramé garen collectie. Dit garen maken je creaties net iets specialer en unieker. Gebruik het bijvoorbeeld als glinster in je oorbellen of wandhanger.

Bobbiny Macramé Koord | 5 mm | Triple Twist 

De Bobbiny Macramé Koord Triple Twist is vergelijkbaar met het gewone Bobbiny macramé koord, alleen heeft dit koord is drievoudig. Dit geeft net een iet wat ander look aan je creatie. De gedraaide structuur zorgt voor extra stevigheid en is makkelijk om mee te werken.

  • 5 mm Triple Twist koord
  • Creëert kronkelige franjes en kwastjes
  • 100% gerecycled katoen

Macramé Accessoires 

Naast garen zijn er nog zoveel andere accessoires die je kunt gebruiken:

Er zijn oneindig veel mogelijkheden, met alleen garen kom je al een heel eind, maar met deze accessoires kan je nog creativiteit aan je creaties toevoegen.

Denk bijvoorbeeld aan een macramé oorbel of een mooie plantenhanger met mooie houten kralen erin verwerkt. Het kan zo gek en creatief als jij het wilt. Ga aan de slag en doe misschien wat inspiratie op via onze Instagram pagina @dailymacrame.

Meer ideeën nodig? Bekijk dan hieronder nog even dit filmpje.

Kijk voor de gehele collectie Macramé garen, koorden en prachtige accessoires op www.dailymacrame.nl. Veel succes met het kiezen van de perfecte garen voor jouw unieke creaties.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Uitgelichte producten

Bespaar 28%
Bobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily MacraméBobbiny Macramé Koord | 3 mm - Daily Macramé
Bobbiny Bobbiny Macramé Koord | 3 mm
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
+24
+23
+22
+21
+20
+19
+18
+17
+16
+15
+14
+13
+12
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
AanbiedingsprijsVan €9,99 Normale prijs€13,90
Beoordelingen
Op voorraad